Hoe ga je op zoek naar je eerste startersfunctie is sales?

Geplaatst op 01-05-2023

Categorie: Zakelijk

Het vinden van je eerste startersfunctie in sales kan een uitdagende taak zijn, vooral als je nog geen werkervaring hebt in de verkoopbranche. In dit artikel delen we enkele tips om je te helpen bij het zoeken naar een passende startersfunctie in sales, hoe je een goede eerste indruk maakt en welke veelgemaakte fouten je moet vermijden.

 

Tips bij het zoeken van een startersfunctie in sales

Begin met het identificeren van je sterke punten en persoonlijkheid om een beter beeld te krijgen van welk soort salesfunctie het beste bij je past. Zoek vervolgens naar bedrijven die werkzaam zijn in de branche of het product waarin je geïnteresseerd bent. Een goed startpunt kan zijn om te kijken naar bedrijven waar je persoonlijke ervaring mee hebt, of waarvan je weet dat ze succesvol zijn in de verkoop.

Daarnaast kan het helpen om online te zoeken naar vacatures en om lid te worden van verschillende LinkedIn-groepen om in contact te komen met professionals in de branche. Netwerken kan ook erg nuttig zijn. Overweeg om deel te nemen aan lokale evenementen of bijeenkomsten in de verkoopbranche om nieuwe contacten te leggen.

 

Hoe maak je een goede eerste indruk?

Een goede eerste indruk maken is cruciaal bij het vinden van een startersfunctie in sales. Wees goed voorbereid op het sollicitatiegesprek en onderzoek het bedrijf en de functie die je ambieert. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de producten en diensten die het bedrijf aanbiedt en wat hun unieke verkooppunten zijn.

Draag professionele kleding en wees op tijd voor het gesprek. Wees ook vriendelijk en enthousiast tijdens het gesprek en toon je motivatie om te leren en te groeien in de verkoopbranche. Vergeet niet om te benadrukken welke vaardigheden en ervaringen je hebt die relevant zijn voor de functie.

 

Hoe vind je een passend bedrijf?

Wanneer je op zoek bent naar een startersfunctie in sales, is het belangrijk om te zoeken naar bedrijven die passen bij jouw persoonlijkheid en stijl van verkopen. Probeer erachter te komen wat de bedrijfscultuur is en of deze overeenkomt met jouw waarden en ambities.

Onderzoek ook de verkoopmethoden van het bedrijf en of deze passen bij jouw persoonlijkheid en stijl. Bovendien is het belangrijk om te kijken naar de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf en of ze jou de kans bieden om te groeien en door te groeien naar hogere functies.

 

Veelgemaakte fouten bij een eerste baan

Een veelgemaakte fout bij een eerste startersfunctie in sales is om te veel te praten en te weinig te luisteren. Vergeet niet dat verkoop gaat over het begrijpen van de behoeften van de klant en het bieden van oplossingen voor hun problemen. Luisteren naar hun behoeften is daarom essentieel. 

Ben je op zoek naar een eerste startersfunctie in sales? Bekijk deze vacature als Business Consultant en solliciteer direct.